English
Globes
Alle onderdelen van een globe worden vakkundig gerestaureerd. De bol is opgebouwd uit een laag papier-maché met daaroverheen een laagje paath (soort gips). Beschadigde lagen kunnen worden hersteld. Op het gips is de grafieklaag aangebracht. Deze laag bestaat uit bedrukte en met de hand ingekleurde stroken papier (geren). Ontbrekende delen in de grafieklaag worden gereconstrueerd met duurzame materialen. Het grafiek is bedekt met een transparante vernislaag. Door deze laag vakkundig te verwijderen en opnieuw aan te brengen zijn de originele kleuren weer zichtbaar en is het grafiek beschermd tegen invloeden van buitenaf. 
Als vanzelfsprekend zijn al deze werkzaamheden reversibel, dat wil zeggen dat alle handelingen ongedaan gemaakt kunnen worden. 

Hout en metaal
Beschadigde of ontbrekende onderdelen van een globe kunnen in onze werkplaats worden hersteld of vervaardigd. Hierdoor kunnen onderdelen als een houten standaard of een kompas in oude staat worden hersteld. 

Boeken, prenten en landkaarten
Van prenten en landkaarten worden ontbrekende delen aangevezeld. Op deze delen wordt het kaartbeeld geretoucheerd.
Bij oude boeken vervangen we gebroken of vermolmde houten platten door soortgelijk nieuw materiaal. We vullen het hoekbeslag en de sluitingen aan en stukken lacunes in het leder aan. Verder brengen we nieuw aangebracht leder op kleur.

Globes in het atelier
> Vergroting

Malby
> Vergroting

Tellurium
> Vergroting